Založ si blog

Realita v sne

Stála pri jeho dome . Sama nevedela ako sa tam dostala . Jednoducho to tak chcela. Posledných pár hodín si pripravovala príhovor , ktorý bol pre ňu dôležitejší ako hocktorý iný. To čakanie bolo nekonečné . Sekundy trvali ako minúty a minúty ako hodiny. Stále nič. Príde ? Prečo som vlastne tu ? Čo mu chcem vlastne povedať? Také a tomu podobné otázky si opakovala niekoľkokrát za sebou . Zvrtla sa a chcela odísť . Neskoro. Stál tam v starých teplákoch prehrabujúc si svoje strapaté vlasy.
Zrazu ostalo v jej hlave prázdno. Niekoľko hodinová príprava na tento predslov bola úplne zbytočná. Nezmohla sa ani na obyčajné ahoj. Ruky sa jej triasli a ona nevedela čo so sebou robiť. Zhlboka sa nadýchla a pristúpila bližšie. Obidvaja mlčali . Pohľadom jej naznačil, aby si sadli do altánku. Rýchlym krokom išiel k altánku a sadol si . Ona taká odvážna nebola. Pomalým krokom smerovala k altánku a sadla si oproti nemu. Lukáš vybral z vrecka balíček cigariet a jednu si zapálil.
Nik nepovedal ani slovo. Skoro ako nemý film. V jej hlave sa premietali všetky možné scenáre. Mala na jazyku toľko vecí, ale nedokázala povedať ani slovo. Mlčala. Zrazu akoby sa v nej prebrala odvaha a začala hovoriť . Mrzelo ju to. Spustila asi sedemminútový monológ o tom, ako sa s tým nevie zmieriť. Sama sa tak rozhodla a ona to veľmi dobre vedela. Niekedy považovala alkohol za pomôcku k získaniu chlapca, ale teraz o jedného chlapca kvôli nemu prišla. Malo to tak byť ? Vraj sa každý učí zo svojich vlastných chýb, ale prečo sa o nich dozvedáme až keď je neskoro ? V tej chvíli bola ochotná dať všetko aj s vedomím, že sa jej nič nevráti. Svoj prehovor ukončila slovami: ,, Ďakujem, že si si našiel čas. Ahoj. ´´ Rozhodne sa postavila a odišla. Ani sa neobzrela, ale kráčala pomaly.
V kútiku duše dúfala, že ju zastaví. Každým krokom sa jej hrnulo do očí viac slz. Triasli sa jej kolená a nevnímala vôbec nič. Len kráčala. Na stanicu to bolo dva kilometre, ale v tej chvíli jej to bolo úplne jedno. Uľavilo sa jej. Prešla niekoľko metrov. Zastavila a otočila sa. Nič. Nikto . Išla ďalej.
Zrazu niekto zakričal jej meno. Otočila sa a na bicykli uvidela jeho mladšieho brata. Rozbehol sa a tesne pred ňou rýchlo zabrzdil . Hodil bicykel na zem a zavesil sa jej okolo krku. Vyčaroval jej úsmev na tvári. Bol sklamaný z toho, že ho jeho kamarátka neprišla ani pozdraviť. Objala ho. Nežne ho pobozkala na čelo a dúfala, že mu to bude stačiť. Nestačilo. Je to predsa dieťa. Zvedavé a veľmi hravé. Pýtala sa ho ako sa mu darí v škole a mnoho ďalších vecí. Mala ho veľmi rada. Niekoľko dní pred tým mu mala prísť na vystúpenie , ale už nemala možnosť. Už netvorili pár a málo ľudí by pochopilo skutočný zámer návštevy ich dediny. Bolo jej to veľmi ľúto. Ospravedlnila sa mu a zas ho objala. Musela už ísť, aj keď nechcela. Dala mu ešte jednu pusu na čelo, pošepkala mu do ucha jedno úprimné prepáč, vstala a odišla.
Obzrela sa ešte raz dozadu a so slzami v očiach mu odfúkla jeden sladký božtek. Na pár sekúnd sa ešte pozrela na ich dom a zbadala ho stáť na ceste pred domom pozorujúc ju a malého Marka.
Áno, a presne vtedy som vstala. Zdvihla som hlavu z mokrého oplakaného vankúša a povedala si, že ja už fakt nie som normálna. Ta tajná uplakaná dievčina som bola ja a ten ignorant bol môj bývalý priateľ. Musí sa mi pchať aj do mojich snov ?

Výlev emociíí

06.01.2015

Irónia osudu. Nový rok sa začal priam fascinujúco . Oslávený s ľuďmi, ktorých priam milujem. Ľudia , ktorí pre mňa znamenajú veľa. Hlavne ten jeden. Ten o ktorom snívam noci dni. Síce nie . Celé mesiace som sa presviedčala o tom, že je to úplne irelevantné a pritom v kútiku srdcu tam bol len on jediný . Konečne sa správal ako ozajstný chlap. Forma či len chvíľkové [...]

Niečo . ..

07.08.2014

Sklamaná , zároveň šťastná s chtíčom zažiť niečo nové . Sídliskové životy sú tým istým kolobehom už dlhé mesiace, možno i roky. Človek na ceste životom hľadí niečo, čo bude mať zmysel. Niečo čo nás bude posúvať vpred. Jednoducho niečo čo nám vyčarí úsmev na tvári. Jedno veľké NIEČO ! 🙂 Pre každého je to veľké NIEČO niečo iné. Pod rúškom [...]

Ja ani neviem

04.06.2014

Vraj každý vie definovať slovo pocit. Určite nie! Toto je odpoveď s ktorou sa stretávam vo svojom živote každý deň. Touto odpoveďou zatváram dvere možnostiam, ktoré by možno znamenali nejakú tú zmenu , možno nejaké to potešenie a možno len trápenie . Miestami rozmýšľam nad tým, že si kúpim z nejakej tej klamlivej stránky nejakú tú veštiacu guľu , ktorá mi bude [...]

Obit Buell Pulitzers

Sekundy paľby na Reagana sa podobali na streľbu proti Ficovi. Atentáty na svetoznámych lídrov: kto prežil a koho zabili?

16.05.2024 20:35

Podobne ako na Roberta Fica aj na Ronalda Reagana si páchateľ počkal pred budovou. Aj vtedy ochranka nedokázala zabrániť atentátu.

juraj c. strelec

Policajné hliadky a šokovaní susedia. Čo hovoria o atentátnikovi na Fica ľudia, ktorí ho poznajú

16.05.2024 20:00

Podľa zistení Pravdy amatérsky básnik z Levíc, ktorý päťkrát vystrelil na premiéra, svojím konaním poriadne zaskočil nielen svojich známych, ale aj rodinných príslušníkov.

drogy, metamfetamín, Sinaloa

Španielska polícia zhabala 1,8 tony metamfetamínu mexického kartelu Sinaloa

16.05.2024 19:07

Ide o historicky najväčšie zachytenie metamfetamínu v Španielsku a druhé najväčšie v Európe.

Čaputová, Pellegrini, Fico, vyhlásenie, atentát

Atentát ako dôsledok polarizácie? Nájdeme cestu k upokojeniu a nie k zhoršeniu situácie?

16.05.2024 19:00

Najvyšší čas zatiahnuť ručnú brzdu. Atentát na premiéra Roberta Fica otriasol spoločnosťou a jej súdržnosťou. Bude to pre nás budíčkom? Upokojujme napätie slušným dialógom.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 6
Celková čítanosť: 16664x
Priemerná čítanosť článkov: 2777x

Autor blogu

Kategórie